tabere.escc

Suntem beneficiarii unei finanțări europene obținute prin Grup de Acțiune Locală Răsăritul Țării Făgărașului, Măsura M11/ M6/ Subm.6.2/6A „ÎNFIINŢAREA DE ACTIVITĂŢI NEAGRICOLE”, programul LEADER , PNDR.

  ESCC – Un altfel de camping

 ESCC este un loc unde poți oserva, învăța și face lucruri interesante despre, și în NATURĂ.

     Clasificat la două stele prin Certificatul de clasificare 36902/14.11..2023 al MEAT campingul conține pe lângă spațiile administrative (recepție, grupuri sanitare, spații de depozitare, spații de socializare etc.) 7 sectoare după cum urmează:

   
   
10 parcele de campare în corturi și/sau rulote, amplasate după o spirală Theodorus. Parcelele sunt delimitate între ele de benzi din arbuști fructiferi autohtoni sau aclimatizați ( P1 Baby Kiwi, P2 Smochin, P3 Zmeur, P4 Mur, P5 Trandafir, P6 Aronia, P7 Afin, P8 Goji, P9 Asimina, P10 Cătină). Fiecare parcelă poate fi racordată la curent electric și apă curentă.       
     
Teritoriul pentru tabere tematice Scoutland-ESCC       
  Teren pentru jocul de OINĂ în 6 sau alte activități sportive       
  Centrul Demonstrativ de Tehnologii Inovative –CDTI       
  Grădina verde unde putem experimenta împreună grădinăritul cu diverse metode       
   Locurile de joacă și ateliere      
   Tărâmurile biodiversității – sunt zone unde se pot face observații
interesante despre natura ce ne înconjoară și unde accesul este limitat.

  Despre Centrul demonstrativ de tehnologii inovative – ESCC Copăcel

         Centrul demonstrativ de tehnologii inovative (CDTI) reprezintă o inițiativă realizată în parteneriat cu  Asociația  S.O.S. Țara Făgărașului, din cadrul conceptului Educație și comunități sustenabile (https://sustainablecommunities.eu/ ) prin care dorim să punem la îndemâna copiilor și tinerilor curioși ateliere și dotări ce pot ajuta la cunoașterea, înțelegerea și utilizarea în mod sustenabil a resurselor naturale.

       Pot desfășura activități în cadrul centrului CDTI grupuri de minim 6 persoane (copii, tineri, familii) indiferent dacă sunt campați sau nu în camping.

        Atelierele sunt organizate în colaborare cu specialiști din țară și stăinătate și vizează diverse domenii de activitate (Listă de activități).

       Pentru fiecare atelier se asigură fișă de lucru și acolo unde este cazul:

materiale consumabile, unelte, aparate de observare, măsură și control (Listă dotări tehnice), respectiv personal îndrumător (Listă membrii STEAM CLUB).

 Despre Scoutland – ESCC Copăcel

    Prin Scoutland – ESCC Copăcel înțelegem o suprafață de aproximativ un hectar, amplasată în partea de nord a campingului, unde se pot organiza campuri cercetășești sau tabere tematice la cort cu până la 40 participanți pe serie .

   Fiind o zonă amplasată într-un spațiu natural variat, participanții pot decide singuri asupra organizării campului/taberei, respectiv asupra amplasamentelor și amenajărilor necesare. Locația dispune de un spațiu administrativ de unde se pot închiria materiale pentru construcții scout, unelte, veselă pentru gătit și alte materiale pentru ateliere tematice (Listă materiale Scoutland).

        Despre STEAM CLUB –ESCC Copăcel

 STEAM CLUB – ESCC Copăcel este constituit din persoanele care prin efortul lor au contribuit și contribuie ca Știința, Tehnologia, Ingineria, Arta și Matematica să se întâlnească în  Centrul demonstrativ de tehnologii inovative – ESCC Copăcel, pentru ca tânăra generație să beneficieze de o educație multidisciplinară la cel mai înalt nivel.

    Poți deveni membru al clubului prin implicare în proiectele aflate în derulare sau poți propune proiecte noi cu impact STEAM (https://sustainablecommunities.eu/ ).

    Membrii clubului sunt scutiți de taxele de campare și participare la activitățile din ESCC și au libertatea de a organiza activități educaționale în CDTI.

Despre GREEN FRIENDS CARD – Voluntar în ESCC

     Conceput ca instrument de recompensare a sprijinului acordat de o persoană la realizarea campingului și a Centrului Demonstrativ de Tehnologii Inovative – CDTI ( sprijin ce poate avea orice formă – idee aplicabilă, dotare sau contribuție în muncă), cardul Green Friends – Voluntar în ESCC este instrument pentru acumulare de puncte pe perioada de construcție și funcționare a campingului, puncte care ulterior se transformă în gratuități de campare. 

          Cardul este nominal și poate fi folosit doar de titular.

     Pentru fiecare zi de voluntariat (opt ore de muncă) se acumulează 10 puncte. Pentru alte tipuri de sprijin punctajul se va stabili de comun acord.

     Cardul se eliberează nominal după acumularea a minim 50 puncte.       Punctele acumulate se vor transforma în gratuități la camparea în camping  a titularului pe o perioadă de zece zile/an. 

     Punctele acumulate nu se pierd! Cardul acumulează puncte pe tot parcursul timpului de funcționare a campingului.

ro_RORomanian