Suntem beneficiarii unei finanțări europene obținute prin Grup de Acțiune Locală Răsăritul Țării Făgărașului, Măsura M11/ M6/ Subm.6.2/6A „ÎNFIINŢAREA DE ACTIVITĂŢI NEAGRICOLE”, programul LEADER , PNDR.
Eco Scout CampingCopăcel - ESCC diferă mult față de alte campinguri din zonă și din țară, în primul rând prin aspectul amenajărilor din interior, bazate pe folosirea materialelor naturale din resurse locale (pământ,lemn, piatră, etc.) și urmând o arhitectură structurată pe Spirala Theodorus (numită și spirală Einstein sau spirala pitagoreică), realizate în mare parte din biloane de pământ pentru separarea parcelelor.
Pe aceste biloane sunt plantați arbuști fructiferi din diverse specii autohtone sau în curs de aclimatizare la noi în țară.
Celelalte amenajări sunt simple și păstrează tradițiile locale (garduri din alun împletite, mese și scaune din butuci etc.).
Prin activitățile de agrement propuse și prin mijloacele puse la dispoziție în cadrul campingului de două stele din satul Copăcel avem în vedere în funcție de sezon mai multe tipuri de clienți/turiști clasificați după:
a) Timpul de ședere:
- o zi (excursioniști curioși să vadă amenajările și să folosească dotările de agrement)
- două sau trei zile (așa numiții turiști de week-end)
- turiștii vacanțieri (care stau peste 4 zile). In această ultimă categorie sunt incluși copiii și tinerii pentru care se organizează tabere de agrement, instruire, relaxare, respectiv elevii scolilor gmnaziale din GAL-RTF
b) Vărstă:
- Copii
- Tineri
- Vârstă medie
- Vârstici
c) Preferințele de petrecere a timpului și a tipului de agrement
- Pasionați de drumeții pe diverse tematici (istorice, religioase, culturale, culinare, peisagistice, floră/faună, etc.)
- Pasionați de cicloturism pe diverse tematici
- Pasionați de astronomie (vor putea admira în nopțile senine bolta cerească printr-o lunetă)
- Amatori de jocuri interactive (cercetășești), de noi experiențe interesante
- Amatori de jocuri sportive tradiționale - oina .
În funcție de aceste clasificări vom pregăti pachete de activități la cererea clienților pentru a vă determina să rămâneți cât mai multe zile în camping. Vom acorda reduceri pentru copii și tinerii pentru care se organizează tabere de agrement, instruire, relaxare etc. cât și pentru elevii școlilor gimnaziale din GAL RTF.
Elevii și tinerii din teritoriul GAL RTF vor beneficia de programe educaționale organizate în comun cu școlile sau primăriile din comunele de unde aparțin.
Atracții la pas
  Microregiunea GAL RTF (din care face parte E.S.C.C.) are un potential turistic ridicat, 3 comune din cele 7 sunt incluse în Lista comunelor cu potențial turistic ridicat (Parau, Șercaia si Șinca Nouă) și conține numeroase obiective naturale și culturale cum ar fi:
- zone Natura 2000, conform Anexei “Lista ariilor naturale protejate Natura 2000”. Siturile de importanta comunitara (SCI) aferente teritoriului sunt: Munții Făgăraș-Cod Sit: ROSCI0122 (Hârseni-88,94 km2 , Sinca Noua- 4,58 km2 ); Oltul Mijlociu Cibin-Hârtibaciu-cod Sit: ROSCI0132 (Mândra-1,30 km2 , Sercaia-0,06 km2 ); Pădurea Bogății cod sit: ROSCI0137 (Comana-sub 1 ha); Perșani - cod sit: ROSCI0352 (Șinca Nouă-7,61 km2 ); Poienile cu narcise de la Dumbrava Vadului-cod sit: ROSCI0205 (Mandra-sub 1 ha, Șercaia- 3,95 km2 ).
- ariile de protecție specială avifaunistică (SPA) aferente teritoriului sunt următoarele: Dumbrăvița-Rotbav-Măgura Codlei-cod sit: ROSPA0037 (Holbav-0,78 km2 ); Podișul Hârtibaciu-cod sit: ROSPA0099 (Comana-42,14 km2 , Mândra-19,43km2 , Părău- 1,65km2 , Sercaia-29,21km2 ), sau alte obiective naturale cum ar fi Coloanele de bazalt de la Piatra Cioplită și Rezervația naturală Peștera Comana, Movilele de la Șona, etc .
- toate cele 7 comune partenere (Comana, Hârseni, Holbav, Mandra, Parau, Șercaia, Șinca Nouă) se regăsesc și în Anexa Lista zonelor cu valoare naturala ridicata (HNV).
- muzee locale: Muzeul etnografic din Comana, Muzeul Sătesc Matei Manea din Copăcel, Muzeul țărănesc din Veneția de Jos și Muzeul țărănesc din Veneția de Sus, Muzeul de Pânze și Povești Mândra.
- lăcașe de cult cu valoare istorică și culturală ridicată : Biserica de lemn din Șinca Noua; Biserica greco-catolica „Sf. Gheorghe” (1899) din Șercaia; Parohia Comana de Jos „Cuvioasa Paraschiva”; Biserica "Sf. Nicolae" din Mărgineni (atestata din anul 1791); Biserica „Buna Vestire” din Copăcel (1726), Mănăstirea Șinca Nouă.
- în vecinătate se găsesc și alte lăcașe de cult cu nume mai cunoscute cum ar fi: Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche sau Mănăstirea Brâncovenească de la Sâmbăta de Sus.
- evenimente culturale, tradiții locale: Obiceiul “Plugarului” in comuna Șercaia (manifestare folclorică cu caracter agrar); Sărbătoarea Narciselor (festival de etnologie și folclor); Festivalul “La Copăcel de sărbători”; Parada cetelor și Roata de foc Șinca Nouă.
- ansambluri folclorice aproape în fiecare comună, (ex.Junii Hârseniului, Ansamblul folcloric Șinca Nouă).
- traseu montan în Munții Perșani: bandă roșie -Vf Cetății – Comăna de Sus.
- trasee montane de coborăre/urcare din/spre creasta Făgărașilor: bulina roșie –Vf. Berevoiescu –Copăcel-Hârseni; Triunghi albastru- Vf. Comisu-Sebeș-Hârseni; Triunghi galben – Izvor Lerescu-Mărgineni- Sebeș-Hârseni și trei refugii montane amlasate pe aceste trasee (Comisu, Berevoiescu și Scoarța)
Servicii oferite
1. Serviciul de cazare prin care se asigură contra cost condițiile pentru înnoptarea turiștilor la un nivel de confort de 2 stele în campingul E.S.C.C. care are o capacitate totală de 40 de locuri de cazare în corturi sau rulote.
1.a) Cazare persoane îndividuale
1.b) Cazare persoane în grupuri organizate de peste 10 persoane (tabere, campuri cercetășești, cantonamente oină, grupuri de elevi, team building companii ) cu sejur de minim 3 nopti
2. Serviciul de utilizarea a parcelelor pentru corturi
3. Serviciul de utilizarea a parcelelor pentru rulote
4. Servicii auxiliare cazării în corturi, rulote și căsuțe, oferite gratuit în incinta campingului – accesul la aceste facilități este inclus în costul serviciului de cazare și ele nu vor fi luate în considerare la previziunea veniturilor atrase: locuri pentru relaxare, loc de joacă
pentru copii delimitat, teren pentru sport (oină, ping-pong), informare privind posibilitățile de petrecere a timpului liber în zonă, precum vizite la producători și/sau apicultori locali, la stână, la obiectivele de patrimoniu material și imaterial locale din GAL RTF și din zonă, locuri de parcare în afara spațiilor de campare, conectare la puncte de alimentare din incinta campingului pentru electricitate, apă și canalizare, utilizarea de către clienții campingului a facilităților pentru spălatul și călcatul lenjeriei.
5. Servicii suplimentare oferite contra cost: Organizarea de jocuri interactive pentru grupuri organizate sau care se organizează spontan, închirieri de echipamente existente sau de la terți (hamuri, căști, biciclete, lunete terestre), se vor oferi contra cost, în funcție de consumuri/cantități.
Modelul de business pe care-l propunem este colaborarea cu actori locali din diverse domenii, astfel încât investiția în acest camping să contribuie la pe de o parte la educarea tinerilor din zona GAL RTF și să sprijine indirect diverse ramuri ale economiei locale. Serviciile ce vor fi oferite contra cost în campingul din satul Copăcel vor avea la bază două principii importante: calitate și autenticitate. Ele vor fi oferite în funcție de solicitări prin diverse colaborări cu actorii locali din zonă.
La sosire, veți fi îndrumați să luați la cunoștință prevederile Regulamentului de Ordine Interioară al campingului (postat la loc vizibil, alături de panoul cu schema/harta campingului) serviciile oferite și tarifele aferente (postate la loc vizibil) și veți fi informați despre evenimentele/sărbătorile locale care au loc în perioada respectivă, obiective culturale de vizitat în zonă și modalitățile de recreere recomandate, atelierele de lucru sau creație organizate în interiorul campingului la care puteți participa.